Zderzak przedni obowiązkowo bo pomieści FMIC, pod seryjnym jest ciasno. Poza tym w starej fabii tez miałem zderzak RSowy więc to taki powrót do korzeni
Na który wątek trafiłeś?
I to tyle. Może jak mnie co strzeli to okleję ja a'la WRC ale jak już będzie miała zakładane 300KM, szperę itd :P Obrazek
Z jednej strony szkoda a z drugiej - rozsądne podejście do Okci. To auto nie nadaje się do torowego upalania!
Rozumiem ze motor w fabii na ok 300km zostanie seryjny czy chcesz go zakuć?
P.S myślałem ze bedziesz chciał zrobić więcej niż u mnie na seryjnym osprzęcie :P. Cóż pozostane samotnym liderem
Witam, wybieram się z rodzinką pod koniec miesiąca na tydzień do Sztutowa. Chciałbym przy okazji zobaczyć to, co jest najciekawsze w trójmieście. Proszę o poradę tych, co już byli lub mieszkańców. Może być w podpunktach, szczegóły znajdę w necie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Główne atrakcje już znam. Kiedyś byłem przez kilka dni w trójmieście. Chodzi mi o rzeczy, miejsca, o których w internecie się nie dowiem, a są warte zobaczenia.
No to polecam jak nie byłeś w poniższych miejscach:
- klif w Orłowie - piękne widoki (ale trzeba wdrapać się pod górkę) rewelacyjna kuchnia w tawernie.
- Sanktuarium w Matemblewie - dla głęboko wierzących uduchowienie dla mniej wierzących spacer w zasisznym miejscu w lesie, rowerem też jest gdzie pojeździć.
- Plaże mniej popularne przez co nie ma tłoku to: Sobieszewo wraz z rezerwatem "ptasi raj" (troche do chodzenia ale warto) ok. 18km od Gdańska i moja ulubiona Górki Zachodnie, wraz z restauracyjką z wysoko położonym tarasem i fajnym widokiem.
- Fajne miejsce widokowe "Gora Gradowa" niedaleko PKP i PKS Gdańsk Głowny, fajnie się strzela foty starówki i Stoczni, dodatkowo niedawno otworzona ścieżka historyczna (chyba darmowa) z dziejami Gdańska (prezentacje multimedialne) osobiście zacząłem zwiedzać początek i żałuję, że nie miałem więcej czasu - wtedy było za darmo teraz nie wiem.
Starałem się wypisać miejsca mniej popularne ale ciekawe. Pewnie koledzy/koleżanki z 3miasta coś ciekawego dodadzą.
Aha bym zapomniał
- minibrowar w "Hotelu Gdańsk" kapitalne piwko.
miłego pobytu.
To zależy jak daleko chciałbyś jechać od trójmiasta
Dom do góry nogami w Szymbarku
Wieżyca -wieża widokowa
Zamek w Łapalicach -wybudowany i nie dokończony przez stolarza z trójmiasta dodam że dostał zezwolenie na mały domek piętrowy
Wieża widokowa w Gniewinie
Groty mechowskie w Mechowie
Park dinozaurów w Łebie (dla dzieci i nie tylko)
Park linowy również Łeba
Zależy jak chcesz spędzić czas
Wszystko możesz obejrzeć w internecie
Dzięki wszystkim za informacje. Łebę już kilka lat temu zaliczyłem. Będę miał na wszystko tylko 6 dni, więc i tak nie wiem, czy uda mi się wszystko zaplanować. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Dzięki wszystkim za informacje. Łebę już kilka lat temu zaliczyłem. Będę miał na wszystko tylko 6 dni, więc i tak nie wiem, czy uda mi się wszystko zaplanować. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
To już pisze że się nie uda wszystkiego zobaczyć:P Ja miałem 8 dni i nie dałem rady, a mieszkałem w Gdyni:P
pzdr
Oferta naszej wypożyczalni, skierowana jest do klientów indywidualnych jak i grup zorganizowanych. Wypożyczenie kajaka to możliwość alternywnego zwiedzania.
Komentarz